Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
23 alternativ till dig som tröttnat på Google - ExploreCurate

23 alternativ till dig som tröttnat på Google


Få aktörer har en sådan särställning som Google. I alla fall i den ”fria västra världen”. Varför inte testa en annan sökmotor. Det finns faktiskt flera som är bättre än Google på något.

Bing är den näst största sökmotorn i USA. En ny uppgradering av förbättrade shoppingfunktioner, inklusive proaktiva prisjämförelser och en ”shop-the-look deals hub” har gjort Bing ännu mer användbart för konsumenterna. Bing erbjuder sökning efter webbsidor, bilder, video, shopping, kartor och nyheter. Varumärken kan annonsera via Microsoft adCenter.

Yahoo! Search är den tredje största sökmotorn i USA. Sökningen drivs av Bing och reklam sker via Microsoft adCenter. Förutom sökning erbjuder Yahoo! redaktionellt innehåll som nyheter, ekonomi och sport.

Yandex är en Rysslandsbaserad sökmotorplattform som använder maskininlärning i nästan alla sina tjänster, inklusive sökresultatrankningar och visning av onlineannonser. De senaste plattformsförbättringarna inkluderar svar på tidstämpel för video på sökfrågor, detaljerade snabba svar på ett större antal frågor, förbättrat objektigenkänning i realtid och möjligheten att se en sammanfattning av kundfeedback. Varumärken kan visa annonser via Yandex.Direct.

Amazon är världens största sökmotor för e -handelsprodukter. A9, Amazons algoritm, kör motorn. Text, pris, tillgänglighet, urval och försäljningshistorik avgör om en produkt visas i en kunds sökresultat eller inte.

DuckDuckGo är en sökmotor för att skydda användarnas integritet. Det levererar samma sökresultat till varje användare. Dess mobila webbläsare och skrivbordstillägg kommer med privat sökning och sömlöst skydd från spårare för alla användare.

CC Search har åtkomst till mer än 300 miljoner gratisbilder från öppna API: er och Common Crawl -datauppsättningen, som samlar resultat över flera offentliga arkiv till en enda katalog. En planerad expansion kommer att lägga till texter, ljud och bilder. Creative Commons, ideellt bakom CC Search, är tillverkare av CC -licenser, vilket gör det möjligt för skapare att dela sitt arbete online.

AOL Search erbjuder resultat från webb, bild, video, shopping och lokalt innehåll. Organiska annonser kommer främst från Google, även om ytterligare resultat också visas. Sponsrade länkar visas från Google Ads -programmet. Användare kan ställa in SafeSearch för att undvika tydligt innehåll i resultaten.

Gibiru  är en ocensurerad privat sökmotor. Hitta webbplatser som har skuggats av eller blockerats från vanliga sökmotorer och bläddra anonymt. Gibiru Wormhole fungerar som en webbläsare men blockerar automatiskt historik, cookies och skadlig kod från att sparas i din webbläsare.

Swisscows är en ”familjevänlig” sökmotor som utesluter pornografi och våldsamt innehåll från sina resultat. Det samlar inte in eller spårar data och, för att garantera integritet och säkerhet, fungerar det inte med moln- eller tredjepartsservrar.

Ecosia är en socialt ansvarsfull sökmotor som använder vinsten från reklam för att plantera träd. Ecosia säljer inte data till annonsörer och har inga spårare från tredje part.

Mojeek baserat i Storbritannien, tillhandahåller en global alternativ sökmotor. Det spårar inte användare eller hämtar resultat från en annan motor. Mojeek har ett eget sökbart index över webbsidor och en egen rankningsalgoritm enligt vad den anser vara högsta kvalitet och mest relevant.

Searx  är en gratis metasökningsmotor som sammanställer resultat från mer än 70 söktjänster. Användare är varken spårade eller profilerade. Searx kan också användas över Tor för anonymitet.

Qwant är en EU-baserad sökmotor, spårar inte användarenheter. Användarfrågor är krypterade och konfidentiella. Qwant förenar alla sökresultat från webben till en enda sida, inklusive nyheter, sociala nätverk, bilder, videor och shopping.

Facebook Search innehåller personer, inlägg, foton, videor, platser, sidor, grupper, appar, länkar, evenemang och mer – allt på Facebook. Resultaten baseras på din Facebook -aktivitet, delat innehåll och gemenskapsinnehåll.

Twitter är en mikrobloggplattform. Sök efter nyheter, trender och innehåll i realtid från branschledare och påverkare.

Neeva är en annonsfri, privat och anpassningsbar sökmotor som grundades av två före detta vice ordförande i Google. Välj återförsäljare och nyhetskällor som du vill se resultat från. Upptäck produkter aggregerade på ett ställe och läs enkelt igenom recensioner från välrenommerade webbplatser och verifierade kunder.

WolframAlpha .är en resurs för att få kunskap och svar, driva beräkningar baserade på en samling inbyggd data, algoritmer och metoder. Dess uppgift är att samla in och samla in alla objektiva data, implementera alla kända metoder och algoritmer och göra det möjligt att beräkna vad som helst som kan beräknas om vad som helst.

Brave Search erbjuder ett nytt sätt att få relevanta resultat med ett community-driven index, samtidigt som sekretessen garanteras. Brave Search är byggt ovanpå ett oberoende index och spårar inte användare, sökningar eller klick.

OneSearch har förbättrade sekretessfunktioner, till exempel krypterade söktermer och sökhistoriklänkar som löper ut efter en timme. OneSearch använder inte coo

Wiki.com låter dig söka på Wikipedia, oberoende wikier och encyklopedi. Hitta innehåll från samarbetsvilliga community-ledda wikis.

LinkedIn, den professionella nätverksplattformen, söker jobb, professionella kontakter eller nya färdigheter att lära sig.

YouTube Search med YouTube Search kan användare söka igenom webbplatsens massiva videoinnehåll (över 500 timmar laddas upp varje minut). Resultaten prioriteras efter relevans, engagemang och kvalitet.

The Internet Archive är en resurs för webbplatser och andra digitala artefakter. Det fungerar med 750-plus bibliotek och partners genom sitt Arkiv-It-program för att identifiera viktiga webbsidor. Den ger 25 plus års webbhistorik tillgänglig via sökmotorn Wayback Machine.

Källa: Sig Ueland