Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
4 steg som hjälper dig att lyckas med influencer marketing - ExploreCurate

4 steg som hjälper dig att lyckas med influencer marketing


Hur ska man tänka när man börjar arbeta med influencer marketing? Ja utöver sunt förnuft så kan det vara bra att luta sig mot något och jag tycker att de här 4 stegen är en bra start.

1. Rätt match?

Do You Want To Go On A Date GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Här handlar det om att hitta rätt influencers och se om de kan skapa ett innehåll som matchar med ditt varumärke. Det handlar också om att förstå om influencern kan leverera det som kommer att krävas.

2. Vad fungerar?

Give It A Try GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Influencer marketing är inte ett knapptryck utan var beredd på att du behöver testa olika grepp. Vilken typ av innehåll fungerar, bättre eller inte alls? Hur är responsen från följarna respektive dina kunder? Vad blir outputen, leads eller köp eller annat?

3. Optimera

I Can Do Better I Can Improve GIF - I Can Do Better I Can Improve Not My  Best - Discover & Share GIFs

När du hittat vad som fungerar behöver du kontinurligt mäta, analysera och optimera. Titta på beteendet hos följarna och hur de interagerar med innehållet. Vad vill du få dem att göra och vad får dem att göra det? Sätt upp KPI:er och jobba mot dem.

4. Kreera

Pood Ideas GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Det sista tipset handlar om att inte lämna över det kreativa ansvaret helt till influencern. Var involverad, lär och skapa tillsammans. Bli ett superteam! I slutändan är det långsiktiga och hållbara relationer som är grunden för framgångsrik influencer marketing.

Källa: ExploreCurate