Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så använder du hashtags (och varför det är så viktigt) - ExploreCurate

Så använder du hashtags (och varför det är så viktigt)


Twitter var kanske det första sociala medieplattformen och har fortfarande en stark position trots den tuffa konkurrensen av andra stora aktörer. Det är framförallt ämnen och personer knutna till politik, kultur och sport som envist hänger kvar på Twitter. En sak som Twitter var först ut med var hashtags och det ”lilla staketet” lever och frodas.

Varför är det då så viktigt att använda hashtags i sociala medier?

Ja, man kan dela upp det i 3 delar som alla summerar upp i att nå ut till fler och nå ut till rätt personer och i ett relevanta sammanhang.

1. Öka kännedomen om varumärket

2. Ta position inom det/de ämnen som du vill driva och vara en auktoritet inom

3. Gör det enklare för sociala medieplattformarna att kategorisera ditt innehåll (= öka relevansen av trafik)

Hur vet man vilka hashtags man ska använda?

Jag brukar säga att man ska hitta en hashtag som man alltid använder, det ämne man vill driva. ExploreCurate vill t ex driva ämnet #digitalainsikter och har med den hashtagen i alla poster. Sen behöver man ha en #hashtag för det ämne den specifika posten handlar om och till sist en #hashtag för den kategori man vill hamna i på den sociala medierplattform man publicerar på. Utöver det handlar det om att testa och utvärdera. Som alltid.

Källa: Emma Wiltshire