Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5 sociala plattformar du antagligen inte känner till - ExploreCurate

5 sociala plattformar du antagligen inte känner till


Mitt under pandemin föddes en ny social plattform som till skillnad från de senaste tog ett steg tillbaka i evolutionen och gick helt på röst. Jag pratar såklart om hypade Clubhouse som snabbt attraherade early adopters och medieprofiler. Numer är det inte så många som pratar om Clubhouse, men sociala nätverk behöver inte vara så kända. Här är 5 sociala plattformar som jag inte tror att du känner till, men som du kanske blir nyfiken på.

1. Octi

Social network Octi offers option to Facebook, Instagram and Snapchat

Vi börjar med den sociala plattformen som rättar sig i ledet, d v s faktiskt tar ett steg till i evolutionen. Octi använder AR – Augmented Reality för att koppla ihop människor IRL. Som användare kan du skapa videos och få Octi coins om du lyckas engagera andra. Bakom Opti står den stora globala nöjesaktören Live Nation.

2. Clouthub

What Is CloutHub App? How To Download CloutHub On Your IOS And Android  Device?

Här har vi en social plattform för alla som är politiskt intresserade. CloutHub är fri från annonser och här kan du ta del av intelligenta diskussioner och debatter. Användarna uppmanas att lyfta och adressera problem som man ser som viktiga att lösa i samhället.

3. Polywork

A16z makes fourth UK investment this year with Polywork | Sifted

Här kan vi ha en utmanare till LinkedIn. Polywork är ett nätverk för oss i vår professionella roll som vill att vi ska hitta varandra för samarbete och gärna med mer djup än våra titlar och utbildningar.

4. Yubo

The Yubo social app | Internet Matters

Här har vi en fransk app som hänger på den heta live-streaming trenden. Yubo vänder sig mot Gen Z (d v s alla under 30 år). Användarna kan starta en live video chat med upp till 10 vänner och bjuda in fler för att lyssna. Man kan ”Tinder-swipa” för att hitta nya vänner.

5. Poparazzi

Poparazzi photo app blows up by banning selfies

Kanske är det här den mest knäppa av dessa fem. Poparazzi är en app där det gäller att få andra att ta foton på en själv. När det sker få man en notifiering. Gillar man fotot läggs den upp på sin sida och gillar man det inte så raderar man. Det är en stängd grupp där man behöver få ok för att få se en medlems ”fotovägg”.

Källa: Sig Ueland