Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
De viktiga uppdateringarna från Google 2021 som du kanske missade? - ExploreCurate

De viktiga uppdateringarna från Google 2021 som du kanske missade?


Som du redan vet så uppdaterar Google ständigt sina system för att ge en bättre användarupplevelse. Det handlar om tusentals uppdateringar varje år. De flesta av dessa kommer inte att påverka din SEO-strategi, men ett fåtal viktiga uppdateringar får du helt enkelt inte missa.

Läs också: De 4 pelarna inom SEO som kommer att ge dig ökad trafik 2022

Kommentarer till uppdateringarna

Om man bara ska plocka ut 2 saker så vill jag lyfta fram det mobila perspektivet.

Se till att din webbplats är mobilanpassad.

Använd bildkomprimering och långsam laddning.

Testa popup-fönster och formulärfunktioner manuellt på din mobiltelefon.

Det andra är hur viktigt det med en säker sajt. Om din webbplats tillåter användare att interagera med den genom kommentarer, forum eller andra sätt, bör du vara försiktig. Här är några förslag för att skydda din webbplats från spam:SSL-certifikatet för din webbplats bör uppdateras.

Sök efter säkerhetsproblem och manuella åtgärdsrapporter med Google Search Console.

Rensa upp misstänkta skräpposthandlingar regelbundet, såsom många förfrågningar från samma IP-adress.

Använd noindex för att hålla sidor med låg förtroende borta från Googles index, särskilt de som innehåller användargenererat material.

Du kan också använda nofollow-attributet för att göra länkarna nofollow

Här är de 10 viktigaste uppdateringarna från Google 2021

google-2021-seo-updates-infographic.jpg

Här kommer lite förklaringar till olika uttryck:

Passage” ranking – Google vill förstå relevansen av specifika avsnitt på webbsidor för att hitta det mest lämpliga svaret för användarnas frågor. Google kan nu använda artificiell intelligens för att indexera inte bara webbsidor utan även enskilda passager (stycken, fraser) från dessa sidor, tack vare uppdateringen.

Produktrecensioner – När mobiltrafiken ökade i popularitet under 2010-talet började Google betona mobilvänlighet som ett rankningskriterium 2015. Ett år senare implementerade Google mobil-först-indexering, vilket hänvisar till när Google skannar och rankar dina webbsidor baserat på den mobila versionen av det materialet. Mobile-first indexering blev standard för alla nya webbplatser i juli 2019. Det blev standard för alla webbplatser, gamla och nya, i juni 2021.

MUM – Google har gjort framsteg med AI i sina algoritmer, den senaste var MUM-uppgraderingen i maj 2021. Multitask Unified Model (MUM) är en naturlig språkmodell som är betydligt kraftfullare än BERT, som släpptes i oktober i år (dubbelriktade kodarerepresentationer från transformatorer).

Sidupplevelse – Utöver indexet för mobilwebbplats har Google introducerat en specifik uppsättning indikatorer genom en uppdatering av Page Experience som heter Core Web Vitals. De nya Core Web Vitals-signalerna, som övervakar laddningshastigheter, lyhördheten hos interaktiva komponenter och sidornas visuella stabilitet, slogs samman med många befintliga användarupplevelsesignaler.

Sidtitlar – För över ett decennium har Google följt frågor för att optimera SERP-sidtitlar. Men den 16 augusti började folk märka att Google hade ändrat sidtiteln avsevärt. En vecka senare bekräftade Google att man introducerade ett nytt system som slutade justera titlar baserat på frågor men som skulle representera hela sidan bättre.

Vill du läsa mer så hittar du det här.

Källa: Pagetraffic

, , , ,