Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
3 stora "game changers" för e-handeln under 2022 - ExploreCurate

3 stora ”game changers” för e-handeln under 2022


Sedan pandemin slog till har vi sett hur e-handeln har ökat kraftigt och den fysiska handeln har tappat. Även om det nu planat ut har digitaliseringen absolut tagit handeln ett par rejäla trappsteg uppåt eller framåt beroende på hur man ser det. Det som är intressant är att titta på vad som händer inom e-handeln och enligt journalisten Swati Saini på Intel kommer 3 stora ”game changers” att förändra e-handeln under 2022.

1. AI blir den nya säljresursen

Part Salesperson - Part Robot! The Great Digital Balancing Act | Intelus

När det kommer till merförsäljning och korsförsäljning kommer artificiell intelligens (AI) att bli en total gamechanger 2022. AI gör ett fantastiskt jobb med att förutsäga köpvanor baserat på kundernas surfbeteende och orderhistorik.

Med AI kommer e-handlare att kunna rekommendera de produkter som matchar användarnas individuella intressen och kunna arbeta mycket mer med mer- och korsförsäljningar.

2. Huvudlöst skapar nödvändig flexibilitet

Why the E-Commerce Industry Needs to Go Headless | Inc.com

Headless commerce separerar e-handelsplattformens frontend från backend, vilket gör att e-handlare kan använda vilken teknik som helst för att publicera innehåll.

Med headless commerce kan e-handlare anpassa sig till den snabba förändringen i användarbeteende som bl. a. innebär att man behöver kunna jobba med innehåll i alla kanaler.

3. Hållbar e-handel – ett krav från konsumenterna

Digital föreläsning ”En hållbarare svensk e-handel” – E-handelsstaden Borås

Konsumenter över hela världen håller på att bli medvetna om miljöpåverkan av sina inköp och föredrar därför hållbara köp. Omkring 60 % av internetanvändarna säger att de är villiga att betala mer för miljövänliga produkter. Därför är det dags för företag att anta miljövänliga metoder i alla processer, oavsett om det är tillverkning, förpackning, marknadsföring eller distribution.

Är du e-handlare? Gå med i Hållbar E-handel och bidra till en hållbarare svensk e-handel.

Källa: Grazitti.com