Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
7 A/B testing verktyg för dig som behöver veta - ExploreCurate

7 A/B testing verktyg för dig som behöver veta


Ibland får jag en känsla av att svaret på alla frågor är ”- Det är ju bara att A/B testa!”. Att A/B testa är en bra metod, men vad som ska A/B testas och hur man ska agera på resultatet är det som är viktigt. Det är också viktigt att jobba med smidiga verktyg. Det blir snabbt för mycket att hålla i huvudet och ni som jobbar med A/B testing vet ju att det ena leder till nästa A/B test o s v. Därför har jag samlat 7 A/B testing verktyg för dig att… testa!

Tjejerna på bilden är ”the shining twins” från filmen The Shining 1980 och hur de ser ut i verkligheten idag. Snacka om A/B testing :).

1. Google Optimize

Home page of Google Optimize

Optimize  är Googles plattform för att testa webbplatser och appar. Den integreras med Google Analytics för att hjälpa till att identifiera de delar av din webbplats som behöver förbättras. Kör A/B- och multivariattest, inklusive delade URL-omdirigeringstest för att testa separata sidor mot varandra.

2. Adobe Target

Home page of Adobe Target

Adobe Target är en del av Adobe Experience Cloud, är en tjänst som identifierar ditt bästa innehåll genom lättkörda tester. A/B-testa hela din upplevelse, inklusive bilder, kopiering, användargränssnitt och mer. Inom den visuella upplevelsekompositören, välj och redigera varje enskilt element på din webbplats (dator eller mobil) för att inkludera i dina tester, till exempel bildspel eller popup-fönster.

3. Optimizely

Home page of Optimizely

Optimizely är en plattform för experiment för webb, mobil, tv, spelkonsoler och till och med internet of things. Experimentera med varje del av din kundupplevelse, från frontend-gränssnittet till backend-data och affärslogik. Med Optimizely Program Management kan du samarbeta, utföra och rapportera om hundratals eller tusentals experiment. Användare skickar in, prioriterar, samarbetar och spårar experimentidéer på ett ställe. Optimizelys Stats Engine ger resultat i realtid.

4. Crazy Egg

Home page of Crazy Egg

Crazy Egg är en analysplattform som spårar och optimerar webbplatsbesökarnas beteende för att förbättra användarupplevelsen och öka konverteringsfrekvensen. Förutom värmekartor och sessionsinspelningar har Crazy Egg A/B-testning för att optimera webbdesign för köp, prenumerationer och e-postregistreringar. Använd A/B-testsidans editor för att ändra element i din e-handelsbutik. Välj ett mål som ”Sälj fler produkter” baserat på en webbadress, formulärinlämning eller en klickad länk. Så snart den upptäcker vinnaren skickar Crazy Egg automatiskt mer trafik till den varianten, vilket ger så många köp eller e-postregistreringar som möjligt.

5. Zoho PageSense

Home page of Zoho PageSense

Zoho PageSense är en plattform för konverteringsoptimering och personalisering. Dela-testa två eller flera webbsidor för att se vilka som genererar högre konverteringar. Rikta in ett besökarsegment för dina experiment. Aktivera värmekartor inom varje test för att avgöra hur dina besökare interagerar med varje variant. Spåra intäkter, klick, engagemang, sidvisningar och händelser. Få tillgång till formuläranalys, värmekartläggning, sessionsinspelning och mer.

6. VWO

Home page of VWO

VWO är en A/B-testplattform för marknadsföringsteam. Designa och starta nya experiment snabbt med en intuitiv, peka-och-klicka-redigerare. Testa flera kombinationer via multivariata experiment. Justera automatiskt delningar mellan varianter. Förstärk din analys med kvalitativa användarinsikter med hjälp av integrerade sessionsrepriser, värmekartor och popup-undersökningar.

7. Convert

Home page of Convert

Convert är ett A/B-testverktyg för att optimera webbplatser. Converts A/B-testning innehåller realtidsrapportering, blinkningsfri testning, personalisering, målspårning från tredje part och omfattande rapportering. Testa över flera egenskaper och kör obegränsade tester och variationer. Förutom A/B-testning erbjuder Convert multivarianttestning och flersidiga experiment.

Källa: Sig Ueland