Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
11 trick för att få kunderna att komma tillbaka till din e-handel - ExploreCurate

11 trick för att få kunderna att komma tillbaka till din e-handel


Att behålla kunder är en process som tar tid och ansträngning så det handlar om att lägga ha flera tricks i trollerilådan. Här kommer 11 trick som du kan jobba med parallellt eller testa av vad som fungerar för dig och framförallt, för dina kunder. Kanske hittar du något som du aldrig testat tidigare?

How to Improve Customer Retention and Grow Your Business (5 Tips)

1. Boosta registreringar

Vi vet att ingen gillar att tvingas skapa ett konto, MEN registreringar hjälper dig att engagera dem för återkommande besök och köp så det är värt att göra det och att lägga resurser på det.

Erbjud förmåner som personliga rekommendationer, exklusiva erbjudanden endast för medlemmar och tillgång till tidig rea i utbyte mot att du registrerar dig i din butik. Ange alternativet för att skapa konto i slutet av kassaprocessen eftersom de är mer benägna att välja det då.

2. Automatisera e-postmarknadsföring

E-postmarknadsföring är den mest värdefulla tillgången i ditt verktyg för retention. E-post är en effektiv kommunikationskanal som hjälper till att bygga upp en relation med dina kunder.

Du kan köra automatiska e-postkampanjer före och efter dina kunders första köp för att hålla dem engagerade. Skicka dem produktrekommendationer, information om nya produkter, specialrabatter etc. för att driva försäljningen.

3. Optimera upplevelsen

En problemfri användarupplevelse är avgörande för en e-handelsbutik. Om din webbplats tar tid att ladda, om navigeringen är svår eller att det är krångligt att söka efter produkter, kommer garanterat göra att kunderna undviker din webbplats.

Så du måste se till att din webbplats hastighet och prestanda är snabb, navigering och surfning är användarvänlig, och viktigast av allt är att butiken är väl optimerad överlag. Dessutom, eftersom konsumenter alltmer använder sina smartphones för shopping, blir en optimal mobilupplevelse viktig för att påskynda konverteringar. En funktionsrik mobilapp kan hjälpa dig att ge utmärkta upplevelser som inte bara ökar kundnöjdheten utan även återkommande försäljning.

4. Använd Retargeting

Retargeting gör det möjligt för dig att ta tillbaka de som lämnat varukorgen och produktbesökare till din webbplats genom annonser. Tack vare AI kan du också förutsäga deras köpbeteende och anpassa dina annonser därefter.

Sociala medier är ett annat bra alternativ för att rikta om annonser. Du kan uppmana kunder att besöka din webbplats genom att visa annonser i deras flöden. Facebooks dynamiska produktannonser är kända för att göra det exceptionellt bra för konverteringar.

5. Förbättra kundservicen

Kunder har höga förväntningar på kundservice både före och efter sitt köp. De kanske behöver mer information om en produkt eller kanske vill ha hjälp med sina köpproblem.

Ett personligt supportsystem kan hjälpa dig att svara på alla deras frågor dygnet runt. Detta kommer att öka kundnöjdheten och skapa ett positivt intryck av ditt företag. En annan effektiv metod är att möjliggöra leveransspårning i realtid så att kunder kan spåra sin orderstatus. Detta hjälper till att säkerställa kundengagemang även efter köpet. Genom att hjälpa kunder med precis rätt nivå av support kan du komma ett steg närmare att behålla dem.

6. Uppmuntra till nästa köp

Rabatter, kampanjer och specialerbjudanden är alla effektiva sätt att locka kunder att göra nästa beställning. Med hjälp av AI kan du identifiera kunder som är mest benägna att återkoppla med ditt företag om de ges incitament. Du kan sedan skicka erbjudanden med tidsbegränsningar för att skapa en känsla av brådska bland kunderna att kolla in din butik.

Här är några ytterligare sätt att uppmuntra till upprepade köp: Personligt erbjudande på födelsedagar: Skicka en unik rabatt eller kupongkod till kunder på deras födelsedagar för att få dem att känna sig speciella och uppmuntra dem att göra ett köp. Rabatter på vidaredelning av sociala medier: Erbjud eftergifter till kunder som delar ditt varumärkes innehåll vidare och taggar nya målgrupper på sociala medier. Enstaka reor och kampanjer: Kör festliga reor, produktlanseringar (nya och varianter) och andra relevanta erbjudanden som ökar köpen.

7. Användargenererat innehåll

Användargenererat innehåll bygger inte bara förtroende utan uppmuntrar också kunder att göra affärer med dig igen. Du kan skapa ett flöde med kunders recensioner och publicera dem på din webbplats. Ett annat populärt sätt är att reposta (med tillåtelse) bilder på kunder som använder dina produkter.

Detta kommer inte bara att få dina befintliga kunder att känna sig värdefulla utan också uppmuntra dem att göra upprepade köp. Dessutom kommer det att uppmuntra andra potentiella kunder att prova dina produkter också.

8. Marknadsför rekommendationer

Enligt rapporter påverkas hälften av våra köpbeslut från mun till mun. Detta gör rekommendationer till en supereffektiv strategi för e-handelskunder. Genom att uppmuntra dina befintliga kunder att tipsa om dina produkter till sin familj och vänner kan du göra dem till dina ambassadörer samtidigt som du skaffar nya kunder.

Eftersom människor litar på de personliga rekommendationerna från sina kamrater, kommer de förvärvade kunderna också att vara lätta att behålla. Således får du det bästa av två världar – förvärv såväl som retention med hänvisningar.

9. Bygg lojalitetsprogram

På tal om opinionsbildning är ett lojalitetsprogram ett utmärkt sätt att belöna dina befintliga kunder och få dem att hålla sig till din butik för återkommande köp. Du kan etablera ett poängbaserat system där kunder får vissa poäng för varje köp de gör som kan inkasseras vid nästa köp.

Du kan också ta detta ett steg längre och skapa VIP-program med exklusiva erbjudanden specifikt för lojala återkommande kunder. Detta kommer att uppmuntra nya kunder att handla mer och gå med i gruppen.

10. Var tydlig med företagets sociala ansvar

Dagens kunder, särskilt millennials och Gen Zs, har en stark hållning i sociala och miljömässiga frågor. De vill inte bara köpa en produkt utan vill också göra skillnad i världen under processen.

Genom att lyfta fram dina CSR-aktiviteter (Corporate Social Responsibility) för varje köp som en kund gör, kan du få dem att upprepa köp för att stödja saken.

11. Undersök dina kunder

Nu kan det vara så att du implementerar alla dessa strategier men fortfarande inte ser de resultat du förväntar dig. Så det är dags att vända sig till dina kunder för att förstå vad som fungerar och vad som behöver förbättras.

Du kan helt enkelt be om deras feedback genom samtal och feedbackformulär eller genomföra onlineundersökningar för att samla in kundernas åsikter om din butik. Analysera dessa data och leta efter mönster som du kan ha missat. Upprepa sedan dina strategier för bästa resultat.

Källa: Grazitti