TikTok eller Instagram Reels? Ja, troligtvis båda, men för dig som redan är Instagramanvändare och framörallt om ditt företag redan finns där är valet enkelt. Du behöver lära dig Instagram Reels eftersom det är det händer, det är där användarna finns!

Jag har gjort lite research för att hitta den bästa ”how to” informationen och den har jag hittat på Later blog och svenska Teknifik som drivs av Elin Häggberg. Later delar upp sin pedagogik i 4 punkter och delar en bra how to video.

1. Storyboard

2. Filma

Läs mer om Instagram här.

3. Previews och effekter

4. Publicera och dela

Teknifik mednar att det är enkelt att komma igång med Reels men att det blir lite svårare när man vill testa övergångar och andra tekniker. Detta förklaras väldigt bra i en video.

Läs också: Just när du lärt dig behärska ”basic verktygen” kommer 4 nya du måste prova!

Källor: Later, Teknifik