Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så tjänar du pengar på Twitch - ExploreCurate

Så tjänar du pengar på Twitch


Gaming har ökat exponentiellt de senaste åren och en stor anledning är att det faktiskt går att tjäna en hel del pengar om man är duktig. YouTube har alltid varit plattformen nummer 1 för de som skapar innehåll, men nu är det en tydlig överflyttning till Twitch även om många använder YouTube för att marknadsföra sin Twithkanal.

Läs även: 5 influencertjejer som dominerar i gamingvärlden

Idag är Twitch världens mest populära livestreamingplattform för spelare. Innehållet i kanalerna är dock inte begränsat enbart till spel; andra typer av ämnen som gastronomi, vetenskap, film eller musik har också sin plats.

3 olika intäktsmöjligheter

En grundförutsättning är att gå med i Twitch Affiliate Program. De krav som finns är att du behöver ha minst 50 följare och 500 minuters sändning under de senaste 30 dagarna.

1. Prenumerationer

Streamers kan ha prenumeranter för att börja tjäna pengar på sina kanaler. Prissättningen för prenumeranterna tar faktiskt hänsyn till levnadskostnaderna för varje abonnents bostadsort.

2. Donationer

På Twitch finns det två sätt att göra donationer: genom plattformar som är anslutna direkt till streamerns PayPal-konto eller genom ”bits”, en virtuell valuta som simulerar värdet av 1 cent.

3. Annonserering & sponsring

Reklam på Twitch består av videoannonserna som spelas upp på användarnas kanaler. Användaren kan antingen gå med på ”automatisk annonsering” eller välja att själv godkänna annonser.

De som har många följare får ofta sponsringserbjudanden. Sponsorer är varumärken eller företag som är intresserade av att hitta ett samarbete där användaren blir ett varumärke för företaget. Det är väldigt likt influencer marketing där de minst får produkter och ev. lite pengar och de större kan ta rejält betalt.

Källa: Social Publi