Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Lär dig att koda utan kostnad - ExploreCurate

Lär dig att koda utan kostnad


Det skadar aldrig att lära sig koda lite. Det gör dig oberoende av andras hjälp när du behöver den och du kommer att kunna utföra mycket mer än du gör idag. Även du som kan lite webbutveckling har ett stort utbud av gratiskurser för att lära dig mer. Om du inte lär dig att koda finns risk för att du snart inte kommer att vara kvalificerad för nya roller.

W3Schools

Home page of W3Schools

W3Schools är för webbutvecklare och täcker alla aspekter av utveckling. Handledningarna sträcker sig från grundläggande till professionella och inkluderar kunskapsquiz. Premiumfunktioner inkluderar fullständiga kurser i egen takt och certifiering. W3Schools lanserades 1998 men är inte anslutet till W3C, World Wide Web Consortium.

Code Conquest

Home page of Code Conquest

Code Conquest är en gratis onlinekodningsguide för nybörjare. Få tillgång till introduktioner till populära språk som HTML, CSS, JavaScript och PHP, och fortsätt sedan till nästa nivå om du är intresserad. Varje handledning avslutas med information om hur du lär dig mer.

Codecademy

Home page of Codecademy

Codecademy är en interaktiv, självgående instruktion om hur man kodar. Lär dig ett kodningsspråk, utforska en färdighet som webbutveckling eller cybersäkerhet, eller följ en karriärväg. Codecademy erbjuder gratis grundläggande och avancerade handledningar och kurser. Vissa funktioner, såsom karriärvägar, är begränsade till $19,99 per månad Pro-versionen.

The Odin Project

Home page of The Odin Project

The Odin Project tillhandahåller en gratis, öppen källkodsläroplan som är helt online. The Odin Project grundades 2013 och sponsras av Thinkful, en ny teknikskola som ger 1-mot-1 lärande genom sitt nätverk av branschexperter och anställningspartners kombinerat med en strukturerad onlineplattform. Läroplanen innehåller många projekt som kommer att hjälpa användare att bygga en stark portfölj på Github.

Dash

Home page of Dash

Dash är en gratis onlinekurs för att lära dig grunderna i kodning och webbutveckling. Slutför projekt och lås upp färdigheter genom steg-för-steg-vägledning. Dash är av General Assembly, som erbjuder uppslukande program inom webbutveckling, design av användarupplevelser och datavetenskap.

Codewars

Home page of Codewars

Codewars är en kollektiv utbildningsansträngning av användarskapare för att lära ut olika tekniker och kommentera med konstruktiv feedback. Samhällsledare modererar innehållet. Uppnå kodbehärskning genom att arbeta igenom utmaningar med dina kamrater.

freeCodeCamp

Home page of freeCodeCamp

freeCodeCamp är en ideell gemenskap som hjälper människor att lära sig kod genom att slutföra utmaningar och bygga projekt. freeCodeCamp erbjuder gratis videor, artiklar och interaktiva kodningslektioner, samt certifieringar som tar cirka 300 timmars dedikerad inlärning. Det finns också freeCodeCamp studiegrupper.

CodeGym

Home page of CodeGym

CodeGym is an online course for learning Java programming from scratch. Master Java fundamentals and become confident in programming. Learn through more than 1,200 course tasks. Chat with peers, access groups, and forums from a community of more than 300,000 users from 187 countries.

Sololearn

Home page of Sololearn

Sololearn är en resurs för att lära sig kod steg-för-steg och förbättra befintliga kodningsfärdigheter. Skriv riktig kod inom några minuter efter att du har börjat din första lektion. Bedöm vad du har lärt dig med frågesporter under lektionen och fördjupa dina färdigheter med övning. Få ett certifikat för att validera nyförvärvade tekniker. Sololearn erbjuder mer än 20 kurser, inklusive ”Data Science” och ”Coding for Marketers.” Premiumalternativet är annonsfritt och anpassat, inklusive inlärningsmål.

Hackr.io

Home page of Hackr.io

Hackr.io är en aggregator av kvalitetsprogrammeringskurser och handledningar. Filtrera kurser efter avgift, typ, medium, nivå och recensioner. Alla bidrag är helt och hållet crowdsourcade och godkända av Hackr.io-teamet.

MIT OpenCourseWare

Home page of MIT OpenCourseWare

MIT OpenCourseWare är en sammanfattning av praktiskt taget allt kursinnehåll vid Massachusetts Institute of Technology, tillgängligt för alla. Det finns över 30 grund- och forskarutbildningskurser i programmeringsspråk och datavetenskapliga specialiteter, såsom operativsystem, grafik och visualisering, mjukvarudesign och ingenjörskonst, och datautvinning.

Källa: Sig Ueland