Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så hjälper du dina kunder att vara lojala - ExploreCurate

Så hjälper du dina kunder att vara lojala


Många företag har utmaningar med att skapa engagemang hos sina kunder och då är det ännu svårare att skapa en lojalitet som leder till att kunderna blir de där ambassadörerna som nästan är helt ovärderliga. Jag tror att det beror på att allt för många företag lägger hela eller stora delar av sina insatser på att få in nya kunder. Om företagen la lika mycket på att skapa ”retention”, d v s få de befintliga kunderna att ”bry sig” mer och oftare om varumärket.

“Något har hänt inom marknadsföring. Det är inte längre “kunden i fokus” rent allmänt som gäller, utan ett fokus på lojala kunder. En del har talat om paradigmskifte som innebär att man går från transaktionsmarknadsföring till relationsmarknadsföring”.

För att skapa retention krävs ett genomtänkt arbete och den här infografen tycker jag fångar in det på ett bra sätt i sin 4 steg:

1. Kundinsikter

2. Segmentering

3. Engagerande kommunikation

4. Personaliserad upplevelse

Customer retention tips