Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Det viktigaste du behöver veta om TikTok inför 2023 - ExploreCurate

Det viktigaste du behöver veta om TikTok inför 2023


Ett nytt år står inför dörren och sociala medier kan snart lägga ytterligare ett spännande år bakom sig. En av de stora vinnarna under året är TikTok och vi undrar såklart vad den kinesiska appen har planerat inför 2023 och vad säger användarna, annonsörerna och USA?

1. Kina ser dig?

The TikTok-Oracle Deal Would Set 2 Dangerous Precedents | WIRED

Att TikTok är den mest kontroversiella appen står helt klart (även om media fylls med Twitter och nya ägaren Musk just nu). Misstankarna om att den kinesiska staten använder appen i politiskt syfte fortsätter och TikTok riskerar att förbjudas i USA och andra delar i världen om man inte anpassar sin datahantering. TikTok har redan upprättat ett avtal med Oracle för att lagra amerikansk användarinformation.

Räkna med att de bilaterala samtalen mellan TikTok och amerikanska myndigheter fortsätter under 2023.

2. Liveshopping och Douyin-butiker

TikTok tjänar mest pengar på liveshopping i Kina och det är rimligt att TikTok kommer att driva på den affärsmodellen även i andra regioner. Douyin som TikTok heter i Kina har framgångsrikt skapat s.k. in-stream-butiker.

Douyin Stores

Räkna med att de också kommer att dyka upp i TikTok, i olika former, under nästa år.

3. Den stora utmaningen – betallösning till kreatörerna

18 BIPOC TikTok Creators You Should Be Following | Elle Canada

Utbetalningar till kreatörer har blivit ett problem för TikTok. Nyckeln för TikTok är att övertyga kreatörer (läs influencers) att satsa mer på TikTok. Idag tjänar influencers mer på YouTube p g a YouTube’s midroll-annonser.

Räkna med att TikTok kommer att testa en liknande betalningsprocess som YouTubes (som betalar de bäst presterande videorna en procentandel av annonsintäkterna) och överge sin ”Creators fund” modell.

Källa: Andrew Hutchinson